Historie

Toen ik de maanwater kocht, was er niets bekend over de historie van het schip. De kadastrale registratie was van 1986, toen ze voor de recreatie werd omgebouwd. De vorige eigenaar was overleden.

Ik had foto's op discussieforums over oude schepen geplaatst, en dat had al tot het vermoeden geleid dat dit vroeger een binnenvaartscheepje was geweest, dat later naar de visserij was omgebouwd.

Vrachtschepen werden (en worden) opgemeten door de scheepsmetingsdienst om het laadvermogen te bepalen. Iedere meting krijgt een uniek nummer dat in het schip gegraveerd wordt (ingehakt), Details van de meting en het schip worden ook in de administratie van de scheepsmetingsdienst bijgehouden.

Ik had al eerder twee vage letters gezien op de plaats waar normaal zo´n ijkmerk ingehakt wordt. Maar met een incompleet nummer in papieren archieven duiken leek mij zonde van de tijd.

Heel vaag een R en een N

 

 

Er is een belangenvereniging voor het behoud van historische bedrijfsvaartuigen : www.lvbhb.nl ,  en zij hebben de taak opgenomen om de oude "liggers" van de scheepsmetingsdienst over te typen en in een makkelijk te queryen database beschikbaar te maken op internet.

toen ben ik maar eens met een boormachine en staalborstel aan de railing gaan hangen om te kijken wat er nog meer onder de verf zat.

Het ijkmerk

 

Het resultaat viel aan alle kanten mee. Een volledigleesbaar ijkmerk : R3727N. Volgens de lvbhb database hoort deze bij een motorschip gebouwd in 1910 genaamd "Telegraaf"

 

 

 

Joomla templates by a4joomla