De scheepswerf

Het ijkmerk R3727N hoort bij de scheepsmetingsdienst te Rotterdam. Vandaar de R aan het begin (de N staat voor Nederland)

Na de succesvolle match in de database heb ik contact met de de projectleider van het liggerproject gezocht. Hij stuurde mij foto´s van de originele aantekening in de ligger. Deze scheepsmeting uit 1910 noemt Muiden als bouwplaats en 1910 als bouwjaar.

Deze meting verwijst ook naar een kadastrale teboekstelling: 6816 Rott 1910. En het kadaster heeft deze teboekstelling  nog.

Hier wordt genoemd "De scheepswerf van de heer A Schouten te Muiden".

Deze scheepswerf bestaat niet meer, alhoewel ze het tot 1979 heeft volgehouden. Het archief van scheepswerf Schouten ligt deels bij de gemeente Naarden, en deels bij het scheepvaartmuseum te Amsterdam. Mogelijk is er nog een foto of lijnenplan van de Telegraaf te vinden.

Reacties   

 
0 #1 Ruud Muis 25-11-2015 15:48
Goedemiddag,

Mooie site, mooi schip. Ik ben zelf eigenaar van de sleepboot Bia. Ook gebouwd bij Schouten in Muiden. Op de site kunt u de 'Klapper van aangenomen werken" van de werf terugvinden. Deze ligt in het archief in Naarden. Op basis van het nieuwbouwnummer heb ik de bouwtekeningen kunnen terugvinden bij het scheepvaartmuse um Amsterdam. Ik hoop dat dit u weer verder helpt.
Groeten,

Ruud
Citeer
 
Joomla templates by a4joomla