De telegraaf van 1910

De projectleider van het liggerproject van de lvbhb stuurde mij foto´s van de originele aantekening in de ligger:

De registratie uit 1910

 (via ctrl+ en ctrl- kun je vergroten en verkleinen).

Vastgelegd is dat dit schip in juli 1910 opgemeten is. Het is een stalen motorboot gebouwd in 1910 te Muiden en het draagt de naam Telegraaf. De firma Sparre en Nieuwenhuijs is de eigenaar. Opvallend is de lengte van 13,30 meter. Dit fors minder dan de huidige 16,85 meter. De breedte komt overeen.

Over de firma Sparre en Nieuwenhuijs is na ruim 100 jaar weinig meer terug te vinden. Het Rotterdams dagblad van 6 december 1910 bevat een advertentie waarin motorbootdiensten worden aangeboden.

 Een dergelijke korte route is typisch iets waar een klein schip als de telegraaf voor ingezet zou worden.

Het bedrijf Sparre en Nieuwenhuijs was geen lang leven beschoren. In hetzelfde Rotterdams Dagblad wordt op 30 augustus 1911 al het faillissement gemeld (rechtsonder onder nr. 30).

Opvallend is dat naast de vennootschap ook de vennooten zelf failliet zijn. Het opzetten van een rechtspersoon zou dit nu juist moeten voorkomen. Opvallend is ook dat er hier over een handelsonderneming in technische agenturen gesproken wordt. Technisch agentuurschap is het importeren en/of verhandelen van technische producten, en heeft weinig met motorbootdiensten te maken. Blijkbaar hielden de heren Sparre en Nieuwenhuijs zich bezig met alles waar handel in zat.

 

 

En op 14 december 1911 verschijnt de aankondiging van de executieveiling. Hierbij wordt ook de Telegraaf te koop aangeboden.

 

Volgens het Kadaster zijn er nog 4 eigendomsmutaties onder het 1910 brandmerk. Hiervan is Dessing te Gouda de laatste, de het schip in 1920 koopt. Ik heb er vanaf gezien om deze mutaties op te vragen, mede ivm de kosten van zulke oude aktes.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla