Ligplaatsperikelen

En dan ben je de trotse eigenaar van een schip.

Maar die moet wel ergens liggen. Een vaak vergeten puntje, maar in Nederland vaak ook de grootste uitdaging.

Achter de sluizen bij Almere is een wachtgebied voor de binnenvaart dat niet echt meer gebruikt werd. Hier was door de jaren heen een soort vrijhaven ontstaan van allerlei jachtjes en grotere schepen die niet in een haven wilden liggen. Een bonte verzameling schepen en mensen.

Bij de sluizen geparkeerd

 

 

Hier heb ik de Maanwater toen een tijdje neergelegd. Een prima plek, midden in de natuur, en je kunt nog eens herrie maken tijdens onderhoud aan je schip zonder dat iemand er iemand klaagt. Maar het was toen al bekend (2009 hebben we het inmiddels over) dat waterschap en gemeente een einde aan het gedogen wilden maken. Er was spraken van hinder voor de sluis en rommel die mogelijk het blocq van kuffelaar gemaal ingezogen zou worden.

 

 Het was een prima tijd en een prima plek om te liggen. Maar het werd tijd om iets meer definitiefs te zoeken.

Na een intensieve belronde vond ik een redelijk geprijsde jachthaven die op de kop van een steiger ruimte had.
Deze zit bij Harderwijk, voor mij maar een half uur rijden, en midden in de randmeren. Met hulp van een kennis hebben we de maanwater er halverwege 2009 heengevaren.

 Winter 2009/2010

 Het kost geld. Wat het oplevert is peace-of-mind, een beveiligde ligplaats, en  beschikbaarheid van electriciteit en water.

Joomla templates by a4joomla